كشري مصر واحلي من الجاهز
يالا استعدوا عندنا خطوااااااااااات كتيره
بس في الاخر كشري تحفه
ده بس لمحبي الكشري
المقادير
كيلو ارز مصر
كيس مكرونه صغيره تقريا 500جرام
كيلو او اقل عدس اسمر
ربع كيس مكرونه اسباجتي
بصله كبيره مقطعه جوانح
وهناك ثلاث انواع من الصلصه
صلصه عاديه
والصلصه التوميه
وصلصه الفلفل الاخضر
الطريقه
اولا ناخد البصله الكبيره ونحمرها الي ان تاخد اللون الذهبي ونحمرها في زيت غزير
وبعدين نصفي البصل من الزيت ونضعه علي جنب
ناخد نصف زيت البصل ونشوح الارز فيه ونسوي الارز بالطريقه العاديه
نسلق المكرونه وبعد ما نسلقها نشوحه تشويحه خفيفه في مقلاه فيها زيت وفلفل اسمر
نسلق العدس ونصفيه ونضعه علي جنب
وفي مقلاه نضع شيه زيت والمكرونه الاسباجتي نكسرها ثم نحمرها وبعد ذلك نضع قليل كوب من الماء حتي تنطبخ وتشرب ميتها فقط
الصلصه العاديه
ناخد الزيت المتبقي من البصل نضع ثلاث امواب عصير طماطم,ملعقتين خل,ملح وفلفل اسمر,فصين ثوم مفروم,ملعقتين معجون صلصه طماطم,نصف كوب ماء او كوب حسب سمك الصلصه الي بترديه
ونتركهم يغلوا الي ان تتسبك بس تكون سائله نوعا ما
الصلصه التوميه الحاره
في مقلاه نضع زيت وزبده ونسخنهم ثم نضح 6فصوص ثوم مهروس وملح وفلفل اسمر وملعقه صغيره كسبره بودره واشوحهم قليلا
ثم اضع نصف كوب خل ونصف كوب ماء وثلاث ملاعق صلصه كبيره وملعقه شطه حاره واتركهم علي النار عشر دقائق
صلصه الفلفل الاخضر
في مقلاه نضع فصين ثوم وثمره فلفل كبيره مفروم ناعم ونشوحهم في زيت وزبده
ونضع ملح وفلفل ونصف كوب من الماء ونصف كوب خل وثلاث ملاعق صلصه ونتركم ينطبخوا
وفي كوب ماء نضع فصين ثوم مفروم مع ملعقتين خل وملح وهذه لمحبي الثوم الزياده
وللتقدم
في طبق التقديم يكون عميق ويكون علي شكل مدور او مربع
اضع طبقه من العدي وطبقه من المكرونه العاديه وطبقه من الاز
ثم نقلبهم
ونضع علي الوش قليل من الصلصه العاديه والقليل من المكرونه الاسباجتي المحمره
ومن كوب الثوم نضع ملعقه علي الوش
وشيه حمص علي الوش
والصلصات الاخري توضع حسب الرغبهوبالهنا والشفا