المحبه لله ورسوله عضو مميز
عدد الرسائل : 151 العمر : 58 البلد : مصر-الزقازيق تاريخ التسجيل : 07/04/2008
| موضوع: مجموعة من المخللات الإثنين أبريل 21, 2008 8:50 am | |
| السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
هنا نعرض اجمل انواع وطرق المخللات ونبدأ......... -------------
مخلل الزيتون الأخضر
المكونات كيلو زيتون أخضر كبير الحجم محلول ملحى على قدر ملعقه كبيره ملح لكل أربعه أكواب ماء ربع كيلو فلفل و كرفس و عصير كوب ليمون ربع كيلو ليمون و بعض فصوص الثوم
التحضير
يشق الزيتون طوليا ة ينقع فى الماء مده ثلاثه أيام مع تغييرالماء دائما يذاب المحلول الملحى و لغلى و يترك لبرد نقطع الكرفس و الفلفل و تقشر فصوص الثوم و تترك صحيحه يوضع الزيتون فى برطمانات و بينه طبقات متبادله من الكرفس و الفلفل و الثوم و حلقات الليمون و يغطى بكوب عصير الليمون و ا لمحلول الملحى توضع طبقه من قشر الليمون على السطح و فوقه طبقه زيت و يغلغ و يوضع فى مكان دافئ مده خمسه عشره يوما
(((((((((((((((((((((())))))))))))))))))))))
مخلل البصل
المكونات بصل و فلفل حار و ماء و خل
التحضير يقشر البصل و يوضع فى ماء مملح تم غليه و يوضع البصل فيه ما بين مده سته و ثلاثين ساعه و ثمانيه و أربعين ساعه يضاف الفلفل الحار و القرنفل على قدر ملعقه كبيره لكل كوبين و نصف ماء إلى الخل و يغلى يوضع فى وعاء و يصب فوقه الخل المتبل البارد ثم يحكم غطاء الوعاء المعقم و يحفظ فى مكان بارد
(((((((((((((((((((((((()))))))))))))))))))))))))
مخلل الباذنجان و الفلفل الحلو السريع
المكونات
أربعه باذنجانات مقشره أربعه قرون فلفل كبير حلو ملح و كركم و قرفه و زنجبيل و فلفل حار و قرنفل كوب خل و ملعقتين كبيرتين من البصل المبشور و الثوم
التحضير
يقطع الباذنجان و الفلفل الحلو قطع مناسبه يقدح الزيت و تقلى فيه قطع الباذنجان و الفلفل و البصل و الثوم يذاب الكارى و باقى البهارات فى ملعقتين من الخل و يترك مده ربع ساعه يضاف الخليط إلى الباذنجان و الفلفل و يرفع على نار هادئه مده عشره دقائق مع التقليب بخفه يصب باقى الخل و يستمر التسخين عده دقائق و يمكن إضافه القليل من الشطه و يقدم
(((((((((((((((((((())))))))))))))))))))))))
مخلل الجزر
المكونات
جزر أصفر و خل ملح بمقدار ملعقه كبيره لكل كوبين و نصف من الماء فلفل و قرنفل بمقدار ملعقه كبيره لكل كوبين و نصف من الماء
التحضير
يسلق الجزر مده خمس دقائق فى محلول ملحى يصفى الجزر و يوضع فى أوعيه يغمر فى خل متبل بالفلفل الحار و القرنفل بعد خليه يحكم غطاء الوعاء المعقم و يحفظ فى مكان بارد
(((((((((((((((((((()))))))))))))))))))
مخلل الخيار
المكونات
يقطع الخيار إذا كان كبير الحجم و إذا كان صغيرا يحتفظ به كاملا يغمر فى محلول ملحى أى ملعقة كبيره من الملح لكل نصف كوب ماء و يترك ليله كامله يغلى كوبين من الخل المخفف مع قليل من الفلفل و يترك ليبرد يرفع الخيار من المحلول الملحى و شطف جيدا يوضع فى وعاء و يصب عليه الخل البادر و يحكم الغطاء و يحفظ فى مكان بارد لمده أربعه أيام
((((((((((((((((((())))))))))))))))))))
مخلل اللفت
المكونات
لفت و محلول ملحى وبنجر
التحضير
يغسل اللفت و يقطع و ينقع فى ماء بالملح ينشل من الماء و يوضع فى برطمان و معه قطعه من البنجر و يغطى بمحلول ملحى و يترك أربعه أيام و يقدم
((((((((((((((((((())))))))))))))))))))))
مخلل الليمون للتخزين
المكونات
كيلو ليمون كبير أصفر كميه عصفر و حبه البركه تكفى للحشو سته ملاعق ملح
التحضير
يغسل الليمون و يشق أربعه أجزاء تكون متصله تخلط حبه البركه و الملح و العصفر يحشى الليمون فى الوسط و يرص فى برطمان مع الضغط عليه حتى يسيل عصيره يكمل البرطمام بعصير الليمون و يوضع القشر فوقه و كميه زيت لمنع تسرب الهواء و يترك حتى يتم النضج و يقدم بالهنا والشفاء
(((((((((((((((((((())))))))))))))))))))) منقول__________________ | |
|
بريق الليل مدير المنتدى
عدد الرسائل : 144 العمر : 37 البلد : مصر رقم العضويه : 2 تاريخ التسجيل : 05/04/2008
| موضوع: رد: مجموعة من المخللات الثلاثاء مايو 06, 2008 1:36 pm | |
| | |
|
المشتاقه الي الجنه مدير المنتدى
عدد الرسائل : 486 العمر : 38 البلد : مصر رقم العضويه : 1 اظهار صورة علم الدوله : 0 تاريخ التسجيل : 04/04/2008
| موضوع: رد: مجموعة من المخللات الجمعة مايو 23, 2008 5:30 pm | |
| | |
|