منتديات صُحــــــــبه
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات صُحــــــــبه



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 شوربة السى فود

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
بريق الليل
مدير المنتدى
مدير المنتدى
بريق الليل


انثى عدد الرسائل : 144
العمر : 37
البلد : مصر
رقم العضويه : 2
تاريخ التسجيل : 05/04/2008

شوربة السى فود Empty
مُساهمةموضوع: شوربة السى فود   شوربة السى فود Icon_minitimeالإثنين أبريل 14, 2008 3:07 pm



الغداء كان عباره عن شوربه سي فود..جمبري بالزيت والليمون..ارز بالجمبري..وطبعا السلطه والطحينه(انا قلت كمان اول مشاركه تكون اسماك لأني دمياطيه (مدينه ساحليه) وده اقل واجب اتفضلو معايا....
شوربة السى فود C30TMa04071111
شوربة السى فود C30TMa04071111

معلش الصور كانت بسرعه فنوعا ما مش مظبوطه

الجمبري بالزيت والليمون:
-قومي بتحضير التتبيله وهي عباره عن ثوم وشطه وملح وكمون والمقادير تبع الكميه ولو بتحبي تزودي فأي مكون حسب الرغبه
-نظفي الجمبري وقومي بعمل شق في الظهر ثم احشي الشق بالتتبيله وبعد ما تنتهي من الكميه اللي عندك ..خليها في طبق وضيفي عليها الليمون والزيت وسبيها نص ساعه
-رصيها في صينيه ودخليها الفرن بس يكون حراره عاليه وسريع..او الافضل وده اللي عملته انهارده سويته علي نار البوتجاز علي حراره متوسطه والنتيجه اسرع من الفرن كمان بياخد حوالي من 15 الي 20 دقيقه
-بعد النضوج رصيه في طبق وجمليه بالبقدونس (معلش مكنش عندي انهارده استبدلته بالفلفل والليمون)

-http://www.lakii.com/img/all/Apr08/aOMFpE04071107.jpg
شوربة السى فود AOMFpE04071107


الارز بالجمبري:
مكوناته
-ارز
-بصل
-فلفل اخضر
جمبري حجم صغير او وسط
-بهارات
-قطعي بصله صغيره مكعبات(لو الارز لفردين)او قطعيها ناعم حسب الرغبه وارفعيها علي نار متوسطه لحد ما تاخد اللون البني (مش لدرجه الاحتراق يعني)ضيفي ليها حبه فلفل اخضر متوسطه مقطعه مكعبات ايضا وقلبي سريعا
-ضيفي الجمبري مع التقليب ثم ضيفي الارز بعد غسله طبعا
-ضعي مقدار الماء المناسب ومعاها الفلفل والملح والكمون واي بهارات تانيه تحبيها
-بعد النضج قدمي الارز مع لمسه تجميل بالمتاح من المطبخ
http://www.lakii.com/img/all/Apr08/jBHiPQ04071112.jpg
شوربة السى فود JBHiPQ04071112



شوربه السي فود:
المكونات بقي لازم تتقال من البدايه وهي عباره عن مقادير متساويه (او حسب الرغبه ممكن تزودي حاجه وتنقصي حاجه)من:
-جمبري حجم صغير
-سيبيا شرائح
-بيض سيبيا
-كابوريا منزوعه القشره الخارجيه ومقطعه
-بكلويز..
-نص كوب لبن
-مستكه وملح وفلفل

-ضعي في اناء(تجنبي التيفال والبيركس) حوالي معلقتين زيت واضيفي لهم المستكه
-اغسلي البكلويز ثم اضيفيه للزيت مع التقليب حتي يتفتح البكلويز
-ضيفي شرائح السيبيا والجمبري ووباقي المكونات مع الملح ورشه فلفل
-اتركيها علي النار حوالي 10 دقايق ثم ضيفي لهااللبن ..اتركيها علي النار لمده 5 دقايق اضافيه ثم ارفعيها .
http://www.lakii.com/img/all/Apr08/NuJn2l04071106.jpg
شوربة السى فود NuJn2l04071106




الطحينه:
-خل
-ليمون
-ملح وشطه
-ثوم مفروم
-زيت زيتون
وعلبه طحينه

-في طبق عميق ضعي كميه الطحينه المطلوب عملها وضيفي لها اولا الخل والليمون وقومي بالتقليب حتي تصبح كتله واحده
-اضيفي الزيت والثوم والملح والشطه وقلبي
-قومي باضافه الماء علي دفعات صغيره حتي تحصلي علي القوام المطلوب
-ضعيها في طبق التجميل مع اضافه زيت الزيتون
http://www.lakii.com/img/all/Apr08/HD02ze04071113.jpg
شوربة السى فود HD02ze04071113

السلطه:
الصوره موضحه طبعا
http://www.lakii.com/img/all/Apr08/497uSp04071105.jpg
شوربة السى فود 497uSp04071105
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
شوربة السى فود
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات صُحــــــــبه :: ركن صُحبــــه لملتقى البنات :: منتدى مطبخك-
انتقل الى: